top of page

VERVOLG

OPLEIDINGEN 

free stock foto's massage 07 web.jpg

AROMATHERAPIE

Aromatherapie is een vervolgopleiding voor mensen die de cursus zorgmassage hebben gevolgd of een certificaat voetverzorging hebben.

In de opleiding leer je met natuurlijke producten, die verrijkt worden met essentiële oliën, werken. Je leert recepten maken die kunnen helpen bij gezondheidsklachten. Bovendien leer je een aantal aangename massagetechnieken vanuit een holistische invalshoek (het gehele individu) en is er een bijkomende module over aromazorg bij kankerpatiënten.

free stock foto's massage 07 web.jpg

ANTI-AGING

Deze cursus is gericht naar wellness en huidverbetering. Je leert in deze module o.a. de anti-aging massage.

Deze massage kan je op verschillende manieren uitvoeren. Enerzijds als anti-aging massage, maar ook als bindweefselmassage en als wellnessmassage bij zorgpatiënten. Het verschil zit in het weinig of veel toepassen van druk en de hoeveelheid aan olie die gebruikt wordt.

Er is geen voorkennis vereist.

ZORGMASSAGE

MASSAGE BIJ KANKER

Volg de volledige specialisatie opleiding (120 u) tot ‘Zorgmasseur bij Kanker’. Je krijgt bij het afstuderen zowel het certificaat van zorgmasseur als het certificaat masseur van de Vlaamse overheid. Met dit certificaat kun je aan de slag als vrijwilliger of professioneel masseur op de private markt. Je kan dan niet enkel mensen met kanker maar ook ander chronisch zieken of mensen met stressgebonden aandoeningen helpen.

Er is geen voorkennis vereist!

bottom of page